RECEPTY
Skvelý šalát, ktorý sa výborne hodí ako ochladzujúca raita k pikantným pokrmom. A nemusia to byť výhradne jedlá indickej kuchyne.
Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
Jemné kolieska ktorých chuť prekvapí.
Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci
Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.
Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo ...
Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.
Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.
Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Tamatar Raita (Paradajková Raita) je chutný šalát s obľubou podávaný ku takmer všetkým slaným vegetariánskym jedlám. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.
Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.
Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.
Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.
Krehké chrumkavé praclíky na vianočný stôl.
Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.
Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.
Chutná guľatozrnná ryža pripravená na masle.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť