RECEPTY
Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.
Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.
Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.
Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
Seb ka raita - jablkový šalát s korením a jogurtom. Napriek obsahu korenia, v inak sladkom šaláte, pikantnú chuť nie je cítiť. Šalát sa podáva k rôznym jedlám v indickej kuchyni, dopĺňa a vyrovnáva chute.
Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.
Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ...
Chutná večera zo zbytkových kúskov pečenej kačice.
Chutné krémove rizoto s hráškom.
Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.
Jednoduchý, odľahčujúci, bezmäsitý obed či večera. Pri servírovaní posypeme rizoto strúhaným syrom.
Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
Lahodné krémové rizoto s hubami a zeleninou.
Zdravý zeleninový šalát plný vitamínov a energie. Vhodný na predjedlo, šalát k jedlám z mäsa, chutný aj ako samostatný pokrm
Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.
Ľahké a chutné jedlo, ktoré chutí všetkým.
Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).
Dusená guľatozrnná ryža pri varení uvoľňuje zo zŕn škrob a po uvarení je ľahko lepkavá. Tvorí základ ryžových náplní, ryžových nákypov, je vhodná do rizota a iných pokrmov, no v neposlednom rade je dobrá ako bežná príloha.
Jemné rizoto s obľúbenou hlivou ustricovou. Podávame so strúhaným syrom. Najchutnejší je parmezán.
Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť