Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej olivový 2 PL

Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme. Osmažíme ju na oleji.

2. 

mäso mleté 600 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  voda 80 ml

Pridáme k nej mleté mäso, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme vodou.

3. 

paradajkový pretlak 100 ml

Prilejeme paradajkový pretlak, opäť premiešame a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút.

4. 

žemľa 8 ks

Žemle prekrojíme na polovice. Vyberieme z nich striedku.

5. 

Striedku pridáme k mäsu a zamiešame ju do neho.

6. 

vajce slepačie 2 ks

Nakoniec prilejeme rozmiešané vajíčka a miešame kým mäsová plnka stuhne.

7. 

Plnku naplníme do žemlí.

8. 

syr Eidam 200 g

Prikryjeme plátkom syra.

9. 

paprika červená mletá

15 minút zapečieme v horúcej rúre a posypeme paprikou.

10. 

Po zapečení ihneď podávame. Žemle sú chutné aj na druhý deň, len ich je potrebné pred podávaním dať opäť zapiecť na cca 5 minút do horúcej rúry.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť