Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej olivový 2 PL

Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme. Osmažíme ju na oleji.

2. 

mäso mleté 600 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  voda 80 ml

Pridáme k nej mleté mäso, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme vodou.

3. 

paradajkový pretlak 100 ml

Prilejeme paradajkový pretlak, opäť premiešame a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút.

4. 

žemľa 8 ks

Žemle prekrojíme na polovice. Vyberieme z nich striedku.

5. 

Striedku pridáme k mäsu a zamiešame ju do neho.

6. 

vajce slepačie 2 ks

Nakoniec prilejeme rozmiešané vajíčka a miešame kým mäsová plnka stuhne.

7. 

Plnku naplníme do žemlí.

8. 

syr Eidam 200 g

Prikryjeme plátkom syra.

9. 

paprika červená mletá

15 minút zapečieme v horúcej rúre a posypeme paprikou.

10. 

Po zapečení ihneď podávame. Žemle sú chutné aj na druhý deň, len ich je potrebné pred podávaním dať opäť zapiecť na cca 5 minút do horúcej rúry.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť