svetvomne.sk

Kuracia roláda s pečivovou plnkou

Recept na prípravu chutnej rolády z vykosteného kurčaťa, vhodný na slávnostné príležitosti. Recept je náročnejší kvôli vykosťovaniu kurčaťa, nováčikom držíme palce.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kurča 1300 g  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie grilovacie ½ ČL  maslo 10 g

Kura umyjeme a vykostíme, nasolíme a okoreníme (kosti môžeme použiť na vývar). Odstrihneme ku kuraťu primeraný kus alobalu, ktorý potrieme maslom. Na alobal rozložíme kurča tak, aby sme mali súvislý plát mäsa.

2. 

rožok biely 3 ks  mlieko polotučné 1,5%  vajce slepačie 1 ks  slanina oravská 80 g  soľ zeleninová 2 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  oriešok muškátový  petržlenová vňať 10 g

Rožky pokrájame, navlhčíme mliekom, tak, aby zmäkli a následne vyžmýkame. Pridáme surové vajce, na drobné kúsky pokrájanú slaninu, zeleninovú soľ (vegetu, podravku), korenie, štipku muškátového orieška a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na vykostené kura.

3. 

Roládu opatrne zavinieme a ...

4. 

... zabalíme do alobalu a konce stočíme.

5. 

voda 300 ml

Roládu pečieme podliatu vodou, pri teplote asi 180°C asi hodinu, potom alobal odkryjeme a zapekáme ešte asi 20 minút do chrumkava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť