svetvomne.sk

Veterníky s guacamole

Recept na chutné slane veterníky z odpalovaného cesta plnené strukovinovou plnkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Avokádo1kus
Cesnak2strúčiky
Cibuľa červená2kusy
Citrónová šťava2polievkové lyžice
Fazuľa300gramov
Maslo80gramov
Múka hladká80gramov
Paradajky170gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Uhorka šalátová150gramov
Vajce slepačie2kusy
Voda150mililitrov

1. 

voda 150 ml  maslo 80 g  múka hladká 80 g  soľ ½ ČL

V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme roztopiť maslo. Keď je všetko spolu dobre premiešané, pridáme naraz všetkú múku a osolíme. Poriadne miešame, aby sa cesto odlepovalo od strán hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2. 

vajce slepačie 2 ks

Do vychladnutého cesta zašľaháme elektrickým šľahačom vajcia.

3. 

Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie nanášame kopčeky s priemerom 8 cm. Cesto pečieme 20 minút na 220 °C.

4. 

fazuľa 300 g  avokádo 1 ks  citrónová šťava 2 PL  paradajky 170 g  cibuľa červená 2 ks  uhorka šalátová 150 g  soľ 1 ČL  cesnak 2 strúčiky

Fazuľu a avokádo rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú rajčinu, cibuľu a uhorku. Nakoniec do plnky pridáme prelisovaný cesnak. Celé poriadne premiešame a osolíme. Vychladené veterníky prekrojíme a naplníme plnkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť