svetvomne.sk

Veterníky s guacamole

Veterníky s guacamole

    

Recept na chutné slane veterníky z odpalovaného cesta plnené strukovinovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:  Slané chuťovky  

 

1. 

voda 150 mililitrov  maslo 80 gramov  múka hladká 80 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme roztopiť maslo. Keď je všetko spolu dobre premiešané, pridáme naraz všetkú múku a osolíme. Poriadne miešame, aby sa cesto odlepovalo od strán hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2. 

vajce slepačie 2 kusy

Do vychladnutého cesta zašľaháme elektrickým šľahačom vajcia.

3. 

Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie nanášame kopčeky s priemerom 8 cm. Cesto pečieme 20 minút na 220 °C.

4. 

fazuľa 300 gramov  avokádo 1 kus  citrónová šťava 2 polievkové lyžice  paradajky 170 gramov  cibuľa červená 2 kusy  uhorka šalátová 150 gramov  soľ 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky

Fazuľu a avokádo rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú rajčinu, cibuľu a uhorku. Nakoniec do plnky pridáme prelisovaný cesnak. Celé poriadne premiešame a osolíme. Vychladené veterníky prekrojíme a naplníme plnkou.

Dobrú chuť!

avokádo1kus
cesnak2strúčiky
cibuľa červená2kusy
citrónová šťava2polievkové lyžice
fazuľa300gramov
maslo80gramov
múka hladká80gramov
paradajky170gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
uhorka šalátová150gramov
vajce slepačie2kusy
voda150mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť