Veterníky s guacamole
Recept na chutné slane veterníky z odpalovaného cesta plnené strukovinovou plnkou.
recept,fotorecept,fazuľa,avokádo,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
avokádo | 1 | kus | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 2 | kusy | |
citrónová šťava | 2 | polievkové lyžice | |
fazuľa | 300 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
múka hladká | 80 | gramov | |
paradajky | 170 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
uhorka šalátová | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
voda 150 mililitrov • maslo 80 gramov • múka hladká 80 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme roztopiť maslo. Keď je všetko spolu dobre premiešané, pridáme naraz všetkú múku a osolíme. Poriadne miešame, aby sa cesto odlepovalo od strán hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie nanášame kopčeky s priemerom 8 cm. Cesto pečieme 20 minút na 220 °C.
4.
fazuľa 300 gramov • avokádo 1 kus • citrónová šťava 2 polievkové lyžice • paradajky 170 gramov • cibuľa červená 2 kusy • uhorka šalátová 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • cesnak 2 strúčiky
Fazuľu a avokádo rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú rajčinu, cibuľu a uhorku. Nakoniec do plnky pridáme prelisovaný cesnak. Celé poriadne premiešame a osolíme. Vychladené veterníky prekrojíme a naplníme plnkou.
Dobrú chuť!