svetvomne.sk

Veterníky s guacamole

    

Recept na chutné slane veterníky z odpalovaného cesta plnené strukovinovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
avokádo1kus
cesnak2strúčiky
cibuľa červená2kusy
citrónová šťava2polievkové lyžice
fazuľa300gramov
maslo80gramov
múka hladká80gramov
paradajky170gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
uhorka šalátová150gramov
vajce slepačie2kusy
voda150mililitrov

1. 

voda 150 mililitrov  maslo 80 gramov  múka hladká 80 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme roztopiť maslo. Keď je všetko spolu dobre premiešané, pridáme naraz všetkú múku a osolíme. Poriadne miešame, aby sa cesto odlepovalo od strán hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2. 

vajce slepačie 2 kusy

Do vychladnutého cesta zašľaháme elektrickým šľahačom vajcia.

3. 

Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie nanášame kopčeky s priemerom 8 cm. Cesto pečieme 20 minút na 220 °C.

4. 

fazuľa 300 gramov  avokádo 1 kus  citrónová šťava 2 polievkové lyžice  paradajky 170 gramov  cibuľa červená 2 kusy  uhorka šalátová 150 gramov  soľ 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky

Fazuľu a avokádo rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú rajčinu, cibuľu a uhorku. Nakoniec do plnky pridáme prelisovaný cesnak. Celé poriadne premiešame a osolíme. Vychladené veterníky prekrojíme a naplníme plnkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť