RECEPTY

Tekvicové krekry

Tekvicové krekry

Recept na chutné slané tekvicové krekry ideálne na jesenné chrumkanie.

recept,fotorecept,semienka tekvicové lúpané,tekvica maslová,Slané chuťovky,Vegetariánske recepty

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak sušený1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka hladká100gramov
múka polohrubá150gramov
olej olivový100mililitrov
rozmarín1čajová lyžička
semienka tekvicové lúpané50gramov
soľ2čajové lyžičky
tekvica maslová400gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

tekvica maslová 400 gramov

Tekvicu vyčistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie na 40 minúť na 200 °C.

2. 

múka polohrubá 150 gramov  múka hladká 100 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  cesnak sušený 1 čajová lyžička  rozmarín 1 čajová lyžička

V mise zmiešame múky, kypriaci prášok, soľ, sušený cesnak a  rozmarín. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme ju a vidličkou vyrobíme tekvicové pyré.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  olej olivový 100 mililitrov

Do misy pridáme olej, mlieko a tekvicové pyré. Všetko spolu premiešame.

4. 

Vytvorené cesto sa lepí. Prenesieme ho na papier na pečenie, tam ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.

5. 

vajce slepačie 1 kus  semienka tekvicové lúpané 50 gramov

Papier na pečenie aj s cestom prenesieme na plech. Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme tekvicovými semienkami.

6. 

Pečieme pri 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť