Recept na chutné slané tekvicové krekry ideálne na jesenné chrumkanie.
recept,fotorecept,semienka tekvicové lúpané,tekvica maslová,Slané chuťovky,Vegetariánske recepty
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
25
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
1.
tekvica maslová 400 gramov
Tekvicu vyčistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie na 40 minúť na 200 °C.
2.
múka polohrubá 150 gramov • múka hladká 100 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • cesnak sušený 1 čajová lyžička • rozmarín 1 čajová lyžička
V mise zmiešame múky, kypriaci prášok, soľ, sušený cesnak a rozmarín. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme ju a vidličkou vyrobíme tekvicové pyré.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • olej olivový 100 mililitrov
Do misy pridáme olej, mlieko a tekvicové pyré. Všetko spolu premiešame.
4.
Vytvorené cesto sa lepí. Prenesieme ho na papier na pečenie, tam ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.
5.
vajce slepačie 1 kus • semienka tekvicové lúpané 50 gramov
Papier na pečenie aj s cestom prenesieme na plech. Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme tekvicovými semienkami.
6.
Pečieme pri 200°C 20 minút.
Dobrú chuť!
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
rozmarín | 1 | čajová lyžička | |
semienka tekvicové lúpané | 50 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
tekvica maslová | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |