svetvomne.sk

Tekvicové krekry

    

Recept na chutné slané tekvicové krekry ideálne na jesenné chrumkanie.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak sušený1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka hladká100gramov
múka polohrubá150gramov
olej olivový100mililitrov
rozmarín1čajová lyžička
semienka tekvicové lúpané50gramov
soľ2čajové lyžičky
tekvica maslová400gramov
vajce slepačie1kus

1. 

tekvica maslová 400 gramov

Tekvicu vyčistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie na 40 minúť na 200 °C.

2. 

múka polohrubá 150 gramov  múka hladká 100 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  cesnak sušený 1 čajová lyžička  rozmarín 1 čajová lyžička

V mise zmiešame múky, kypriaci prášok, soľ, sušený cesnak a  rozmarín. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme ju a vidličkou vyrobíme tekvicové pyré.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  olej olivový 100 mililitrov

Do misy pridáme olej, mlieko a tekvicové pyré. Všetko spolu premiešame.

4. 

Vytvorené cesto sa lepí. Prenesieme ho na papier na pečenie, tam ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.

5. 

vajce slepačie 1 kus  semienka tekvicové lúpané 50 gramov

Papier na pečenie aj s cestom prenesieme na plech. Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme tekvicovými semienkami.

6. 

Pečieme pri 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť