Tekvicové krekry
Recept na chutné slané tekvicové krekry ideálne na jesenné chrumkanie.
recept,fotorecept,semienka tekvicové lúpané,tekvica maslová,Slané chuťovky,Vegetariánske recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
rozmarín | 1 | čajová lyžička | |
semienka tekvicové lúpané | 50 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
tekvica maslová | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
tekvica maslová 400 gramov
Tekvicu vyčistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie na 40 minúť na 200 °C.
2.
múka polohrubá 150 gramov • múka hladká 100 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • cesnak sušený 1 čajová lyžička • rozmarín 1 čajová lyžička
V mise zmiešame múky, kypriaci prášok, soľ, sušený cesnak a rozmarín. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme ju a vidličkou vyrobíme tekvicové pyré.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • olej olivový 100 mililitrov
Do misy pridáme olej, mlieko a tekvicové pyré. Všetko spolu premiešame.
4.
Vytvorené cesto sa lepí. Prenesieme ho na papier na pečenie, tam ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.
5.
vajce slepačie 1 kus • semienka tekvicové lúpané 50 gramov
Papier na pečenie aj s cestom prenesieme na plech. Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme tekvicovými semienkami.
6.
Pečieme pri 200°C 20 minút.
Dobrú chuť!