svetvomne.sk

Tekvicové krekry

     

Recept na chutné slané tekvicové krekry ideálne na jesenné chrumkanie.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak sušený1čajová lyžička
Mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
Múka hladká100gramov
Múka polohrubá150gramov
Olej olivový100mililitrov
Rozmarín1čajová lyžička
Semienka tekvicové lúpané50gramov
Soľ2čajové lyžičky
Tekvica maslová400gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

tekvica maslová 400 g

Tekvicu vyčistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie na 40 minúť na 200 °C.

2. 

múka polohrubá 150 g  múka hladká 100 g  soľ 2 ČL  cesnak sušený 1 ČL  rozmarín 1 ČL

V mise zmiešame múky, kypriaci prášok, soľ, sušený cesnak a  rozmarín. Upečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme ju a vidličkou vyrobíme tekvicové pyré.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  olej olivový 100 ml

Do misy pridáme olej, mlieko a tekvicové pyré. Všetko spolu premiešame.

4. 

Vytvorené cesto sa lepí. Prenesieme ho na papier na pečenie, tam ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.

5. 

vajce slepačie 1 ks  semienka tekvicové lúpané 50 g

Papier na pečenie aj s cestom prenesieme na plech. Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme tekvicovými semienkami.

6. 

Pečieme pri 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť