svetvomne.sk

Šalátová polievka so žihľavou

Smotanovo-mliečna jarná polievočka. Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Citrónová šťava
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
Múka hladká30gramov
Ocot
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda600mililitrov
Zemiaky250gramov
Šalát hlávkový160gramov
Žihľava dvojdomá40gramov

1. 

zemiaky 250 g  voda 600 ml  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  múka hladká 30 g  cukor kryštálový 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k zemiakom a prevaríme. Pridáme trochu cukru.

3. 

žihľava dvojdomá 40 g

Listy žihľavy umyjeme a nadrobno nakrájame.

4. 

Pridáme ich do polievky a krátko povaríme.

5. 

šalát hlávkový 160 g

Umyjeme listy šalátu a pokrájame.

6. 

citrónová šťava  ocot

Pridáme do polievky, premiešame, odstavíme z ohňa a polievku dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť