Šalátová polievka so žihľavou

Smotanovo-mliečna jarná polievočka. Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.
recept,fotorecept,žihľava dvojdomá,šalát hlávkový,Zeleninové polievky,Vegetariánske recepty
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 169 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 30 105 | gramov kcal | |
ocot | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 600 1326 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 250 230 | gramov kcal | |
šalát hlávkový | 160 29 | gramov kcal | |
žihľava dvojdomá | 40 ?? | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 250 gramov • voda 600 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2.
mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • múka hladká 30 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička
V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k zemiakom a prevaríme. Pridáme trochu cukru.


4.
Pridáme ich do polievky a krátko povaríme.


6.
Pridáme do polievky, premiešame, odstavíme z ohňa a polievku dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom.

Dobrú chuť!