svetvomne.sk

Šalátová polievka so žihľavou

    

Smotanovo-mliečna jarná polievočka. Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrónová šťava-
cukor kryštálový1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká30gramov
ocot-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda600mililitrov
zemiaky250gramov
šalát hlávkový160gramov
žihľava dvojdomá40gramov

1. 

zemiaky 250 gramov  voda 600 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  múka hladká 30 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k zemiakom a prevaríme. Pridáme trochu cukru.

3. 

žihľava dvojdomá 40 gramov

Listy žihľavy umyjeme a nadrobno nakrájame.

4. 

Pridáme ich do polievky a krátko povaríme.

5. 

šalát hlávkový 160 gramov

Umyjeme listy šalátu a pokrájame.

6. 

citrónová šťava  ocot

Pridáme do polievky, premiešame, odstavíme z ohňa a polievku dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť