Bravčové rezne v chlebovej omáčke
K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,chlieb,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 600 | gramov | |
chlieb | 200 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 80 | gramov | |
múka hladká | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1000 | mililitrov |
Recept
1.
bravčové pliecko 600 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • múka hladká
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
4.
Na masti prudko osmažíme pripravené rezne z oboch strán a z panvice ich vyberieme.
5.
Do výpeku na panvici vložíme pripravený chlieb a do zlatova ho opečieme.
6.
Na opečený chlieb položíme rezne.
7.
voda 800 mililitrov
Obsah panvice podlejeme vodou (vody je potrebná priliať veľa - chlieb ju pri varení absorbuje). Varíme pod pokrievkou 30-40 minút, do zmäknutia mäsa.
8.
Uvarené mäso z panvice vyberieme.
9.
voda 200 mililitrov • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Kúsky chleba čo najjemnejšie roztlačíme. Podľa potreby prilejeme ešte vodu. Prisypeme rascu a omáčku prevaríme.
10.
Omáčku podľa chuti dosolíme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať.
11.
Mäso vložíme do omáčky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!