svetvomne.sk

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

    

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
bravčové pliecko600gramov
chlieb200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová80gramov
múka hladká-
soľ1čajová lyžička
voda1000mililitrov

1. 

bravčové pliecko 600 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  múka hladká

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

2. 

chlieb 200 gramov

Chlieb nakrájame na kocky.

3. 

masť bravčová 80 gramov

Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme a zohrejeme masť.

4. 

Na masti prudko osmažíme pripravené rezne z oboch strán a z panvice ich vyberieme.

5. 

Do výpeku na panvici vložíme pripravený chlieb a do zlatova ho opečieme.

6. 

Na opečený chlieb položíme rezne.

7. 

voda 800 mililitrov

Obsah panvice podlejeme vodou (vody je potrebná priliať veľa - chlieb ju pri varení absorbuje). Varíme pod pokrievkou 30-40 minút, do zmäknutia mäsa.

8. 

Uvarené mäso z panvice vyberieme.

9. 

voda 200 mililitrov  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Kúsky chleba čo najjemnejšie roztlačíme. Podľa potreby prilejeme ešte vodu. Prisypeme rascu a omáčku prevaríme.

10. 

Omáčku podľa chuti dosolíme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať.

11. 

Mäso vložíme do omáčky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť