Koláč z kyslej kapusty

Koláč z kyslej kapusty

Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.

recept,fotorecept,slanina prerastená,kapusta kvasená,cesto lístkové,Slané koláče

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cibuľa100gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
kapusta kvasená500gramov
slanina prerastená250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
syr Ementál150gramov
vajce slepačie3kusy
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

slanina prerastená 250 gramov

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme.

2. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Cukor za stáleho miešania roztopíme a upálime na karamel.

3. 

cibuľa 100 gramov

Na karamel pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Premiešame.

4. 

kapusta kvasená 500 gramov  voda 100 mililitrov

Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Pridáme k cibuli a premiešame. Pridáme vodu a necháme zakryté krátko podusiť.

5. 

vajce slepačie 3 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  syr Ementál 150 gramov

Udusenú kapustu preložíme do väčšej misy, pridáme opraženú slaninku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný syr.

6. 

cesto lístkové 500 gramov

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Lístkové cesto rozvaľkáme na papier na pečenie na veľkosť plechu.

7. 

Vychladnutú zmes poukladáme na cesto a dáme piecť na 200°C 3O minút.

Dobrú chuť!