Zemiakový nákyp s mäsom

Zemiakový nákyp s mäsom

Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.

recept,fotorecept,hovädzie zadné,zemiaky,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa červená200gramov
hovädzie zadné500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej repkový2polievkové lyžice
paprika červená125gramov
paradajky sterilizované150gramov
soľ1čajová lyžička
syr Eidam100gramov
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

hovädzie zadné 500 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Mäso umyjeme, pokrájame na slížiky a okoreníme. Premiešame...

2. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička

...a vložíme do pekáča potretého olejom. Osolíme.

3. 

cibuľa červená 200 gramov

Očistíme, na kolieska pokrájame a rozoberieme, cibuľu. Rozložíme ju na mäso. Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. 30 minút pečieme.

4. 

paprika červená 125 gramov  paradajky sterilizované 150 gramov

Očistenú, pokrájanú papriku a paradajky rozložíme na predpečené mäso.

5. 

zemiaky 500 gramov

Očistíme, umyjeme zemiaky a pokrájame na kolieska.

6. 

Polovicu zemiakov zamiešame do mäsa so zeleninou.

7. 

Druhú polovicu zemiakov rozložíme na zmes. Osolíme, zakryjeme a pečieme asi 45 minút.

8. 

syr Eidam 100 gramov

Syr postrúhame na hrubo a posypeme ním zemiaky.

9. 

Necháme krátko v rúre roztopiť.

Dobrú chuť!