Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

    

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

recept,fotorecept,karfiol,múka cícerová hladká,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

karfiol 500 gramov

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vriacou osolenou vodou a 3 minúty povaríme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v pare, 5 minút postáť. Odokryjeme a necháme vychladnúť a obschnúť.

2. 

múka cícerová hladká 150 gramov  soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky  korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky

Múku zmiešame so soľou a korením.

3. 

voda 150 mililitrov

Prilejeme najprv 100 ml vody, rozmiešame. Podľa potreby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké cestíčko.

4. 

V cestíčku máčame ružičky karfiolu...

5. 

olej na vyprážanie

...a vyprážame ich v horúcom oleji.

6. 

Vypražené vyberieme z oleja, necháme odkvapkať...

7. 

...a po krátkom vychladení môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

karfiol500gramov
korenie Garam masala½čajovej lyžičky
múka cícerová hladká150gramov
olej na vyprážanie-
soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky
voda150mililitrov