Lasagne s jemným bešamelom
![Lasagne s jemným bešamelom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001202/img_sk_4x3/lasagne-s-jemnym-besamelom_00180.jpg)
Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka sušená | ½ | čajovej lyžičky | |
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 1 | kus | |
cestoviny - Lasagne | 300 | gramov | |
cibuľa | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
oregano | ¼ | čajovej lyžičky | |
oriešok muškátový | - | ||
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1.25 | čajovej lyžičky | |
syr polotvrdý | 150 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9685.jpg)
2.
bravčové mleté mäso 500 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
K cibuli pridáme mleté mäso a opekáme, pokiaľ sa nezatiahne. Mäso osolíme a okoreníme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9687.jpg)
3.
paradajkový pretlak 500 mililitrov • cesnak 1 kus • oregano ¼ čajovej lyžičky • bazalka sušená ½ čajovej lyžičky
Pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 15-20 minút. Pridáme oregano, bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9695.jpg)
4. Bešamel
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • maslo 20 gramov • oriešok muškátový • múka hladká 40 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov
Na miernom ohni rozpustíme maslo, nastrúhame kúsok muškátového orieška a pridáme soľ. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame smotanu zmiešanú s mliekom. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9699.jpg)
5. Vrstvenie
cestoviny - Lasagne 300 gramov
Ragú, bešamel a lasagne rozdelíme na 4 časti. Na dno zapekacej nádoby poukladáme plátky lazaní (v ingredienciach na tento krok je uvedené množstvo lazaní na celé pečenie)...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9697.jpg)
6.
Na lasagne nalejeme časť ragú.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9700.jpg)
7.
Na ragú rovnomerne dáme časť bešamelu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9701.jpg)
8.
Tento postup zopakujeme ešte trikrát.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9704.jpg)
9.
syr polotvrdý 150 gramov
Keď navrstvíme 4x cestovinu - mäsovú zmes - bešamel, posypeme postrúhaným syrom a pečieme približne 40 minút na 170°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9708.jpg)
Dobrú chuť!