RECEPTY
Inovatívna verzia klasickej dobroty ktorá neurazí ani najnáročnejšieho gurmána. Na obrázku je plnená slivkovým lekvárom a posypaná kryštálovým cukrom a škoricou.
Mafiny na dobrú náladu.
Krehký klasický koláčik... recept na variant s tvarohovo-pudingovou plnkou.
Jednoducho pripravené cesto na lahodné mafiny. Veľkosť hrnčeka môže byť hocijaká, pomer ingrediencií zostane pri každej veľkosti zachovaný, zmení sa len množstvo cesta.
Rezance obľúbené nielen deťmi, ale aj dospelými.
Recept na vždy obľúbené linecké koláčiky.
Nechce sa vám prácne skladať buchty. Skúste náš recept na kysnuté liate cesto a buchty z neho. Ako plnku môžete použiť uvedený tvaroh, ale aj slivkový lekvár, či makovú alebo orechovú plnku.
Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota :) Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, vďaka čomu ešte viac priberieme :) Pre zdravšiu alternatívu doporučujeme podávať s dusenou zeleninkou.
Jemné rezne pripravené v obrátenom trojobale, zľahka predsmažené a dusením dopečené v rúre. Podávame podľa chuti: so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi, ryžou, či len s ľahkým zeleninovým šalátom.
Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a ...
Jemný kysnutý koláč plný chutných plniek.
Domáca je najlepšia. Cez rok na raňajky na druhý deň po upečení, na Vianoce ku kapustnici. Deťom chutia aj "vianočkové dukátové buchtičky", kedy vianočku pokrájame na kocky a na tanieri zalejeme vanilkovým pudingovým krémom.
Obľúbené čokoládové sušienky.
Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.
Krehké smotanové pagáče, posypané strúhaným syrom, vhodné na každú oslavu. Ich príprava je o to jednoduchšia, kedže sú z nekysnutého cestíčka.
Bezlepkové vianočné koláčiky s džemom.
Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.
Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.
Suché pečivo z pohánkovej múky má špecifickú chuť. Nie je také hladké na jazyku ako klasické pečivo z bielej múky, avšak túto chuťovú drobnosť vyvažujú pozitíva konzumácie pohánky. Podávame s dobrým teplým čajom.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť