RECEPTY
Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.
Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.
Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, ...
Nádherne voňajúca hustá omáčka jemne pikantnej chuti. V kuchyni má rôzne možnosti uplatnenia, najčastejšie s cestovinami.
Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.
Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.
PL
Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ...
Labužnícka marináda a kvalitné mäsko je základom pre túto lahôdku pivárov a grilmajstrov.
Jednoducho pripravená omáčka z Nivy-obľúbeného kravského syra s modrou plesňou. Omáčka je ako stvorená na cestoviny, vyskúšajte!
Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.
Tsatsici (caciky) je obľúbená grécka omáčka, alebo tiež šalát. Často sa podáva ako predjedlo, ale aj ako príloha ku gréckym jedlám napríklad k souvlaki či gyrosu.
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.
Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.
Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť