Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.
Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, ...
Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ...
Tsatsici (caciky) je obľúbená grécka omáčka, alebo tiež šalát. Často sa podáva ako predjedlo, ale aj ako príloha ku gréckym jedlám napríklad k souvlaki či gyrosu.
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.