RECEPTY

Syrové Soufflé

Syrové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchéj francúzskej chuťovky, ktoréj základ tvorí hustá biela omáčka, sneh z vaječných bielkov a aromatický syr, napr. cheddar.

recept,fotorecept,syr Cheddar,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

horčica plnotučná1čajová lyžička
korenie čierne mleté-
maslo40gramov
mlieko plnotučné 3,5%1.5decilitra
múka hladká1polievková lyžica
strúhanka1polievková lyžica
syr Cheddar60gramov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

maslo 30 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 1.5 decilitra  horčica plnotučná 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku. Primiešame horčicu a štipku korenia.

3. 

maslo 10 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

vaječný žĺtok 2 kusy  syr Cheddar 60 gramov

K vlažnej omáčke primiešame vaječné žĺtka a najemno strúhaný syr.

5. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječný bielkov vyšľaháme hustý sneh.

6. 

Sneh jemne vmiešame do cesta.

7. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

8. 

Pečieme 18 min. pri teplote 200°C.

9. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies