Jednoduchý recept na prípravu vynikajúceho a osviežujúceho šalátu z netradičných kombinácií, ktorého zložkou je aj zeler považovaný za prírodné afrodiziakum.
Skvelá maškrta, ktorú s malou pomocou zvládnu pripraviť aj sedemročné deti. Okrem starších, môžu pomáhať aj mladší :). Jedna porcia bude pre každého zaručene málo.
Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu ...
Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Magická polievka, ktorá odľahčí vaše telo po dňoch hodovania. Je síce hlavnou súčasťou tzv.Kapustovej diéty, ale aj 1 - 2 dni jej konzumácie dokážu urobiť svoje.
Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Skutočne výborný zákusok z obľúbeného mascarpone v jemnej nadýchanej kakaovej piškóte. Je tak jednoduchý, že sa pri jeho príprave ozaj nič nemôže pokaziť a zvládne ho aj cukrárenský začiatočník, stačí dodržať presný postup :)
Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.
Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.
Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.