svetvomne.sk

Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

šošovica 170 g  voda 500 ml

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.

2. 

zemiaky 250 g  soľ 1 ČL  bobkový list 2 ks  korenie nové - pimentovník pravý 1 ks  korenie čierne mleté ¼ ČL  cesnak 1 strúčik

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.

3. 

olej slnečnicový 80 ml  múka hladká 80 g  paprika červená mletá ½ ČL  voda 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 500 ml

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.

4. 

ocot 2 PL  petržlenová vňať

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť