Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava

ryža guľatozrnná 350 g  soľ 2 ČL  cibuľa 250 g  klobása 350 g

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, opražíme ju nasucho v hrnci, pridáme soľ, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Cibuľu očistíme, nakrájame. Klobásku nakrájame na kolieska, opražíme ju na panvici, pridáme cibuľu a dopražíme.

Príprava

2. 

mäso mleté 1000 g

Ryžu necháme vychladnúť a zmiešame ju s mletým mäsom.

3. 

kapusta kvasená 1500 g

Kvasenú kapustu vyžmýkame a na sitku ľahko premyjeme pokiaľ je veľmi kyslá.

4. Vrstvíme 1

korenie čierne mleté ½ ČL

Všetky jednotlivé ingrediencie rovnomerne rozložíme postupne do hlbšieho pekáča. Na spodok pekáča polovicu z pripravenej kapusty, posypeme korením, na ňu polovicu opraženej klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 1

5. Vrstvíme 2

Na klobásu rozložíme celú mäsovo-ryžovú zmes, na ňu zvyšnú polovicu klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 2

6. Vrstvíme 3

korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Ukončíme vrstvou z druhej polovice kapusty. Posypeme korením, mletou červenou paprikou. V mlieku rozmiešame smotanu a pripravenú koložvársku rovnomerne zalejeme.

Vrstvíme 3

7. Pečenie

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednom stupni zakryté 45 minút. Odokryjeme a 15 - 20 minút pri vyššej teplote zapečieme.

Pečenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť