svetvomne.sk

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava

ryža guľatozrnná 350 g  soľ 2 ČL  cibuľa 250 g  klobása 350 g

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, opražíme ju nasucho v hrnci, pridáme soľ, zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Cibuľu očistíme, nakrájame. Klobásku nakrájame na kolieska, opražíme ju na panvici, pridáme cibuľu a dopražíme.

Príprava

2. 

mäso mleté 1000 g

Ryžu necháme vychladnúť a zmiešame ju s mletým mäsom.

3. 

kapusta kvasená 1500 g

Kvasenú kapustu vyžmýkame a na sitku ľahko premyjeme pokiaľ je veľmi kyslá.

4. Vrstvíme 1

korenie čierne mleté ½ ČL

Všetky jednotlivé ingrediencie rovnomerne rozložíme postupne do hlbšieho pekáča. Na spodok pekáča polovicu z pripravenej kapusty, posypeme korením, na ňu polovicu opraženej klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 1

5. Vrstvíme 2

Na klobásu rozložíme celú mäsovo-ryžovú zmes, na ňu zvyšnú polovicu klobásy s cibuľou.

Vrstvíme 2

6. Vrstvíme 3

korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Ukončíme vrstvou z druhej polovice kapusty. Posypeme korením, mletou červenou paprikou. V mlieku rozmiešame smotanu a pripravenú koložvársku rovnomerne zalejeme.

Vrstvíme 3

7. Pečenie

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednom stupni zakryté 45 minút. Odokryjeme a 15 - 20 minút pri vyššej teplote zapečieme.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť