Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme a olúpeme.

2. 

rožok biely 250 g  mlieko polotučné 1,5% 400 ml

Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.

3. 

bravčové mleté mäso 1 kg  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL

Do hlbokej misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie. Primiešame namočené rožky.

4. 

cibuľa 300 g

Očistíme a nakrájame cibuľu a prisypeme ju k mäsu.

5. 

vajce slepačie 4 ks  cesnak 4 strúčiky

Pridáme vajíčka a očistené, prelisované strúčiky cesnaku.

6. 

Zamiešame a ponorným mixérom zmixujeme.

7. 

strúhanka

Na doštičku nasypeme strúhanku, do oválu rozložíme mäso. Cez stred poukladáme vajíčka...

8. 

petržlenová vňať

...a petržlenovú vňať podľa chuti.

9. 

masť bravčová

Okraje spojíme a vytvoríme fašírku. Posypeme strúhankou a z doštičky prekotúľame do hlbokého, masťou vymasteného pekáča.

10. 

Pečieme prikryté 45 min. pri teplote 180°C. Odokryjeme a zapečieme 15 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť