svetvomne.sk

Zemiakový šalát s kukuricou bez majonézy

    

Ľahký, chutný šalát k vyprážaným pokrmom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa150gramov
cukor kryštálový20gramov
horčica plnotučná1polievková lyžica
korenie čierne mleté1čajová lyžička
kukurica sterilizovaná200gramov
ocot20mililitrov
soľ2čajové lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá150gramov
voda250mililitrov
zemiaky600gramov

1. 

zemiaky 600 gramov  cibuľa 150 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 150 gramov  kukurica sterilizovaná 200 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, scelíme vodu, necháme vychladnúť a ošúpeme. Ošúpeme cibuľu, prekrojíme na polovicu a pokrájame na mesiačiky. Mesiačiky cibule rozoberieme. Uhorky pokrájame na kocky. Kukuricu scedíme.

2. 

voda 250 mililitrov  cukor kryštálový 20 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  ocot 20 mililitrov  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

Vodu zvaríme s cukrom, soľou, octom a korením. Nálev necháme vychladnúť. Primiešame horčicu.

3. 

Do misy nakrájame na kolieska zemiaky, pridáme cibuľu, uhorku a kukuricu. Zalejeme nálevom, opatrne premiešame a odložíme do chladu na noc odstáť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť