svetvomne.sk

Vločkový nákyp

    

Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutiť najmä deťom. Dospelí, zvlášť muži, si ho radi dajú ako zákusok:) Podávame s višňovým, alebo iným obľúbeným kompótom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor trstinový100gramov
cukor trstinový1čajová lyžička
kokos strúhaný-
kompótová šťava150mililitrov
maslo50gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
višňový kompót-
vločky ovsené250gramov
voda500mililitrov
škrob kukuričný½čajovej lyžičky

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  voda 500 mililitrov  cukor trstinový 50 gramov  vločky ovsené 250 gramov

Mlieko a vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a vločky. Privedieme do varu a za stáleho miešania 5 minút povaríme.

2. 

maslo 50 gramov

Vmiešame maslo.

3. 

Vychladíme vo vodnom kúpeli.

4. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor trstinový 50 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

Ovsenú kašu zmiešame so žĺtkami.

6. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Sneh vmiešame do kaše.

8. 

maslo  kokos strúhaný

Cesto vylejeme do nákypovej formy, alebo na pekáč (22x32 cm), vymastený maslom a vysypaný kokosom.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

10. 

kompótová šťava 150 mililitrov  škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky  cukor trstinový 1 čajová lyžička

V kompótovej šťave rozmiešame trochu kukuričného škrobu. Prevaríme. Šťavu môžeme aj podľa chuti prisladiť.

11. 

višňový kompót

Nákyp servírujeme poliaty zahustenou šťavou a s kompótom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť