svetvomne.sk

Vločkový nákyp

     

Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutiť najmä deťom. Dospelí, zvlášť muži, si ho radi dajú ako zákusok:) Podávame s višňovým, alebo iným obľúbeným kompótom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor trstinový100gramov
Cukor trstinový1čajová lyžička
Kokos strúhaný
Kompótová šťava150mililitrov
Maslo50gramov
Maslo
Mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
Soľ1štipka
Vaječný bielok3kusy
Vaječný žĺtok3kusy
Višňový kompót
Vločky ovsené250gramov
Voda500mililitrov
Škrob kukuričný½čajovej lyžičky

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  voda 500 ml  cukor trstinový 50 g  vločky ovsené 250 g

Mlieko a vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a vločky. Privedieme do varu a za stáleho miešania 5 minút povaríme.

2. 

maslo 50 g

Vmiešame maslo.

3. 

Vychladíme vo vodnom kúpeli.

4. 

vaječný žĺtok 3 ks  cukor trstinový 50 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

Ovsenú kašu zmiešame so žĺtkami.

6. 

vaječný bielok 3 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Sneh vmiešame do kaše.

8. 

maslo  kokos strúhaný

Cesto vylejeme do nákypovej formy, alebo na pekáč (22x32 cm), vymastený maslom a vysypaný kokosom.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

10. 

kompótová šťava 150 ml  škrob kukuričný ½ ČL  cukor trstinový 1 ČL

V kompótovej šťave rozmiešame trochu kukuričného škrobu. Prevaríme. Šťavu môžeme aj podľa chuti prisladiť.

11. 

višňový kompót

Nákyp servírujeme poliaty zahustenou šťavou a s kompótom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť