Varené cícerové guľôčky s kokosom

Jednoduchá, kokosová maškrtka inšpirovaná indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,múka cícerová hladká,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Cukrovinky,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Cukrovinky
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 75 297 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 125 867 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
korenie kardamón mletý | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 125 60 | mililitrov kcal | |
múka cícerová hladká | 50 194 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov • múka cícerová hladká 50 gramov
Mlieko a múku vymiešame dohladka.


3.
soľ • cukor trstinový 75 gramov • korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky
...vlejeme tekutú zmes, pridáme štipku soli, cukor a kardamón. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.


5.
...a vypracujeme husté cesto.

6.
Z cesta vytvoríme guľôčky,...

7.
...a obalíme v kokose. Skladujeme v chlade. Pred podávaním necháme ohriať na izbovú teplotu.

Dobrú chuť!