Varené cícerové guľôčky s kokosom
Jednoduchá, kokosová maškrtka inšpirovaná indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,múka cícerová hladká,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Cukrovinky,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Cukrovinky
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 75 | gramov | |
kokos strúhaný | 125 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
korenie kardamón mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 125 | mililitrov | |
múka cícerová hladká | 50 | gramov | |
soľ | - |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov • múka cícerová hladká 50 gramov
Mlieko a múku vymiešame dohladka.
3.
soľ • cukor trstinový 75 gramov • korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky
...vlejeme tekutú zmes, pridáme štipku soli, cukor a kardamón. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
5.
...a vypracujeme husté cesto.
6.
Z cesta vytvoríme guľôčky,...
7.
...a obalíme v kokose. Skladujeme v chlade. Pred podávaním necháme ohriať na izbovú teplotu.
Dobrú chuť!