svetvomne.sk

Palacinková roláda s tvarohom

     

Úžasná roláda z palaciniek na ktorej si vynikajúco pochutíte.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka hladká 220 g

Do misy nasypeme múku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  sódová voda 300 ml  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 1 ČL

Pridáme mlieko, sódu, štipku soli, vajce a trochu oleja. Vymiešame hladké cestíčko.

3. 

Väčšou naberačkou nalejeme na suchú panvicu(priemer 18 cm) cesto, upečieme z jednej...

4. 

...a z druhej strany. Palacinky nie sú úplne tenké a z pripraveného cesta upečieme 8 ks.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  cukor kryštálový 50 g  škrob kukuričný 20 g

Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu(alebo vanilkového pudingového prášku) uvaríme puding. V studenom vodnom kúpeli vychladíme,...

6. 

maslo 60 g

...primiešame maslo...

7. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 g

...a tvaroh. Vymiešame krém.

8. 

džem ovocný 150 g

Palacinky rozložíme na papier na pečenie, tak aby sa asi v 1/5 prekrývali. Pod každým prekrytím natrieme ľahko rozmiešaným džemom. Nakoniec natrieme celý palacinkový pás džemom.

9. 

Na palacinky rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.

10. 

ovocie rôzne 120 g

Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme. Na začiatok rolády poukladáme drobné ovocie podľa chuti.

11. 

Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.

12. 

Stočenú roládu zabalíme do papiera na ktorom sme ju stáčali a uložíme na hodinu do chladničky.

13. 

cukor práškový  škorica mletá

Stuhnutú vyberieme z chladničky, ostrým nožom pokrájame na porcie. Posypeme preosiatym práškovým cukrom a škoricou.

14. 

Pred podávaním necháme jednotlivé porcie chvíľu postáť pri izbovej teplote. Vtedy je roláda najchutnejšia. Dá sa však konzumovať aj studená, priamo z chladničky, čo oceníte najmä v lete.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť