Palacinková roláda s tvarohom
Úžasná roláda z palaciniek na ktorej si vynikajúco pochutíte.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,džem ovocný,ovocie rôzne,Palacinky,Rolády
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
džem ovocný | 150 | gramov | |
maslo | 60 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 600 | mililitrov | |
múka hladká | 220 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | čajová lyžička | |
ovocie rôzne | 120 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
sódová voda | 300 | mililitrov | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | - | ||
škrob kukuričný | 20 | gramov |
Recept
2.
mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • sódová voda 300 mililitrov • soľ 1 štipka • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 1 čajová lyžička
Pridáme mlieko, sódu, štipku soli, vajce a trochu oleja. Vymiešame hladké cestíčko.
3.
Väčšou naberačkou nalejeme na suchú panvicu(priemer 18 cm) cesto, upečieme z jednej...
4.
...a z druhej strany. Palacinky nie sú úplne tenké a z pripraveného cesta upečieme 8 ks.
5.
mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • škrob kukuričný 20 gramov
Z mlieka, cukru a kukuričného škrobu(alebo vanilkového pudingového prášku) uvaríme puding. V studenom vodnom kúpeli vychladíme,...
8.
džem ovocný 150 gramov
Palacinky rozložíme na papier na pečenie, tak aby sa asi v 1/5 prekrývali. Pod každým prekrytím natrieme ľahko rozmiešaným džemom. Nakoniec natrieme celý palacinkový pás džemom.
9.
Na palacinky rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.
10.
ovocie rôzne 120 gramov
Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme. Na začiatok rolády poukladáme drobné ovocie podľa chuti.
11.
Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.
12.
Stočenú roládu zabalíme do papiera na ktorom sme ju stáčali a uložíme na hodinu do chladničky.
13.
cukor práškový • škorica mletá
Stuhnutú vyberieme z chladničky, ostrým nožom pokrájame na porcie. Posypeme preosiatym práškovým cukrom a škoricou.
14.
Pred podávaním necháme jednotlivé porcie chvíľu postáť pri izbovej teplote. Vtedy je roláda najchutnejšia. Dá sa však konzumovať aj studená, priamo z chladničky, čo oceníte najmä v lete.
Dobrú chuť!