Zemiakové palacinky s bazalkou

Jemné nadýchané slané palacinky s bazalkou a cesnakom. Konzumujeme len tak, alebo palacinky môžeme plniť syrovou či bryndzovou plnkou. Sú vhodné aj ako príloha k letnej pečenej kačici.
recept,fotorecept,zemiaky,bazalka,Palacinky,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
22
Hmotnosť porcie
92 g
Energia porcie
96 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
| bazalka | 2 1 | gramy kcal | |
| cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
| mlieko plnotučné 3,5% | 1200 768 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
| soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
| zemiaky | 500 460 | gramov kcal | 
Recept

2.
V hlbokej miske zemiaky rozmačkáme.

3.
mlieko plnotučné 3,5% 1200 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 2 kusy
Pridáme mlieko, soľ a vajcia. Ponorným mixérom rozmixujeme.




7.
Z cesta pečieme palacinky na suchej panvici.

8.
Keď je cesto stuhnuté, palacinku obrátime...

9.
...a upečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

























