svetvomne.sk

Zemiakové palacinky s bazalkou

     

Jemné nadýchané slané palacinky s bazalkou a cesnakom. Konzumujeme len tak, alebo palacinky môžeme plniť syrovou či bryndzovou plnkou. Sú vhodné aj ako príloha k letnej pečenej kačici.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bazalka
Cesnak1strúčik
Mlieko plnotučné 3,5%1200mililitrov
Múka hladká200gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky umyjeme, v šupke uvaríme, ochladíme v studenej vode a ošúpeme.

2. 

V hlbokej miske zemiaky rozmačkáme.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 1200 ml  soľ ½ ČL  vajce slepačie 2 ks

Pridáme mlieko, soľ a vajcia. Ponorným mixérom rozmixujeme.

4. 

múka hladká 200 g

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

5. 

cesnak 1 strúčik

Pridáme očistený, pretlačený cesnak...

6. 

bazalka

...a nasekanú čerstvú bazalku.

7. 

Z cesta pečieme palacinky na suchej panvici.

8. 

Keď je cesto stuhnuté, palacinku obrátime...

9. 

...a upečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť