svetvomne.sk

Kokosová roláda

     

Tradičná cukrárenská klasika.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový80gramov
Cukor práškový60gramov
Džem malinový3polievkové lyžice
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
Kokos strúhaný
Kokos strúhaný4polievkové lyžice
Maslo200gramov
Mlieko plnotučné 3,5%380mililitrov
Múka polohrubá100gramov
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Puding vanilkový - prášok37gramov
Rum tmavý1polievková lyžica
Soľ1štipka
Vaječný bielok4kusy
Vaječný žĺtok4kusy
Voda4polievkové lyžice

1. 

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

múka polohrubá 100 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Múku zmiešame so sódou bikarbónou.

3. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor kryštálový 60 g  olej slnečnicový 4 PL  voda 4 PL

Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. pridáme olej, vodu a pripravenú múku.

4. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

5. 

Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

Korpus stočíme do rolády...

8. 

...a zavinieme do mokrej kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť.

9. 

mlieko plnotučné 3,5% 380 ml  cukor kryštálový 20 g  puding vanilkový - prášok 37 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Vychladíme ho, za stáleho miešanie, v studenom vodnom kúpeli.

10. 

maslo 200 g  cukor práškový 60 g  kokos strúhaný 4 PL  rum tmavý 1 PL

Maslo vymiešame s cukrom, vmiešame puding, kokos a rum. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

11. 

Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

12. 

džem malinový 3 PL

Korpus natrieme džemom a nanesieme plnku. Časť plnky si necháme na záverečné potretie rolády.

13. 

kokos strúhaný

Plnku rozotrieme a roládu stočíme. Povrchu ju potrieme zvyškom plnky a posypeme kokosom.

14. 

Necháme stuhnúť v chlade najmenej 2-4 hodiny.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť