Jemné smotanové palacinky
Recept na veľmi chutné palacinky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Palacinky
Palacinky
Kategórie
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor vanilkový | 1 | polievková lyžica | |
džem ovocný | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta na palacinky
vajce slepačie 2 kusy • cukor vanilkový 1 polievková lyžica
Vajcia vyšľaháme s vanilkovým cukrom.
2.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • múka hladká 200 gramov
Metličkou vmiešame smotanu a mlieko. Postupne primiešavame múku a vytvoríme hladké tekuté cesto. Palacinky sú lepšie ak cesto necháme odležať aspoň hodinu. Ak chcete palacinky robiť na raňajky, pripravte si cesto ešte večer.
3. Vysmážanie palaciniek
Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.
4. Servírovanie palaciniek
Najrýchlejšie je palacinky potrieť džemom a zrolovať. Malé deti to tak majú najradšej.
Dobrú chuť!