RECEPTY

Hokkaido bábovka s tvarohom

Hokkaido bábovka s tvarohom

Úžasne jemná a šťavnatá bábovka.

recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Bábovky,Sezónne recepty

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
cukor trstinový75gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
maslo25gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka polohrubá200gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový50mililitrov
tekvica hokkaido350gramov
tvaroh hrudkovitý250gramov
vajce slepačie3kusy
voda150mililitrov
škorica mletá½čajovej lyžičky
škorica mletá-

 

Recept

1. 

tekvica hokkaido 350 gramov

Tekvicu ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

2. 

maslo 25 gramov

V hrnci rozpustíme maslo.

3. 

voda 150 mililitrov  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

Pridáme tekvicu, prilejeme vodu a prisypeme škoricu. 10 minút podusíme.

4. 

cukor trstinový 75 gramov

Odstavíme z ohňa, vmiešame cukor a necháme vychladnúť (najrýchlejšie v studenom vodnom kúpeli).

5. 

Tekvicovú kašu preložíme do misky,...

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  olej slnečnicový 50 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy

...pridáme mlieko, olej a vajíčka. Rozmiešame.

7. 

múka polohrubá 200 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Prisypeme múku so sódou bikarbónou a premiešame.

8. 

tvaroh hrudkovitý 250 gramov

Vmiešame rozmrvený hrudkovitý tvaroh.

9. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme cesto.

10. 

Pečieme 50 min. pri teplote 175°C.

11. 

škorica mletá  cukor práškový

Upečenú a vychladenú bábovku vyklopíme a posypeme škoricou zmiešanou s cukrom.

12. 

Pokrájame.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť