Celozrnný tvarohový koláč
Výborný koláč plný vlákniny s chutným a sladkým tvarohom.
recept,fotorecept,múka celozrnná,múka celozrnná,múka celozrnná,hrozienka,tvaroh hrudkovitý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 1 | čajová lyžička | |
cukor trstinový | 70 | gramov | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
hrozienka | 60 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 80 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
múka celozrnná | 300 | gramov | |
múka celozrnná | 1 | čajová lyžička | |
múka celozrnná | - | ||
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh hrudkovitý | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škrob kukuričný | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • cukor trstinový 1 čajová lyžička • múka celozrnná 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 20 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka celozrnná 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • jogurt biely 3,5% tuku 80 gramov • cukor trstinový 20 gramov • soľ 1 štipka
Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, jogurt, cukor a štipku soli. Prilejeme kvások a vymiesime cesto.
3.
Cesto posypeme múkou, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť. Cesto je redšej, lepivej konzistencie.
5.
tvaroh hrudkovitý 250 gramov • cukor trstinový 50 gramov • vajce slepačie 1 kus
Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom,...
8.
Do plechu (32x42 cm) vložíme papier na pečenie. Na papier položíme cesto, posypeme múkou a rukami cesto roztiahneme do celého plechu.
9.
Na cesto rozložíme tvaroh.
10.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
11.
Vychladený koláč pokrájame.
Dobrú chuť!