svetvomne.sk

Celozrnný tvarohový koláč

     

Výborný koláč plný vlákniny s chutným a sladkým tvarohom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor trstinový1čajová lyžička
Cukor trstinový70gramov
Droždie čerstvé20gramov
Hrozienka60gramov
Jogurt biely 3,5% tuku80gramov
Jogurt biely 3,5% tuku2polievkové lyžice
Mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
Múka celozrnná300gramov
Múka celozrnná1čajová lyžička
Múka celozrnná
Soľ1štipka
Tvaroh hrudkovitý250gramov
Vajce slepačie2kusy
Škrob kukuričný2polievkové lyžice

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 ml  cukor trstinový 1 ČL  múka celozrnná 1 ČL  droždie čerstvé 20 g

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka celozrnná 300 g  vajce slepačie 1 ks  jogurt biely 3,5% tuku 80 g  cukor trstinový 20 g  soľ 1 štipka

Do misy nasypeme múku, pridáme vajce, jogurt, cukor a štipku soli. Prilejeme kvások a vymiesime cesto.

3. 

Cesto posypeme múkou, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť. Cesto je redšej, lepivej konzistencie.

4. 

hrozienka 60 g

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.

5. 

tvaroh hrudkovitý 250 g  cukor trstinový 50 g  vajce slepačie 1 ks

Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom,...

6. 

jogurt biely 3,5% tuku 2 PL

...jogurtom,...

7. 

škrob kukuričný 2 PL

...a kukuričným škrobom.

8. 

múka celozrnná

Do plechu (32x42 cm) vložíme papier na pečenie. Na papier položíme cesto, posypeme múkou a rukami cesto roztiahneme do celého plechu.

9. 

Na cesto rozložíme tvaroh.

10. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

11. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť