Bublanina s višnovým džemom

Úžasne dobrý, jednoduchý a rýchlo pripravený koláčik. Ozaj stojí za vyskúšanie!
recept,fotorecept,džem višňový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
džem višňový | 150 410 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 ?? | balíček kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 180 641 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 130 288 | mililitrov kcal |
Recept



4.
múka polohrubá 180 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Do cesta zamiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

5.
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Formu na pečenie torty vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto .

6.
Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

7.
džem višňový 150 gramov • voda 30 mililitrov
Kyslý višňový džem zmiešame s trochou vody, tak aby sme dostali pomerne riedku konzistenciu džemu. Začneme ho nepravidelne nanášať na korpus.

8.
Po nanesení necháme džem asi 20 minút vsiaknuť.

9.
A môžeme podávať!

Dobrú chuť!