Bublanina s višnovým džemom
Úžasne dobrý, jednoduchý a rýchlo pripravený koláčik. Ozaj stojí za vyskúšanie!
recept,fotorecept,džem višňový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
džem višňový | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 180 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
voda | 130 | mililitrov |
Recept
4.
múka polohrubá 180 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Do cesta zamiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
5.
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Formu na pečenie torty vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto .
6.
Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.
7.
džem višňový 150 gramov • voda 30 mililitrov
Kyslý višňový džem zmiešame s trochou vody, tak aby sme dostali pomerne riedku konzistenciu džemu. Začneme ho nepravidelne nanášať na korpus.
8.
Po nanesení necháme džem asi 20 minút vsiaknuť.
9.
A môžeme podávať!
Dobrú chuť!