svetvomne.sk

Bublanina s višnovým džemom

    

Úžasne dobrý, jednoduchý a rýchlo pripravený koláčik. Ozaj stojí za vyskúšanie!

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 120 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Primiešame vodu a olej.

4. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Do cesta zamiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

5. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Formu na pečenie torty vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto .

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

7. 

džem višňový 150 gramov  voda 30 mililitrov

Kyslý višňový džem zmiešame s trochou vody, tak aby sme dostali pomerne riedku konzistenciu džemu. Začneme ho nepravidelne nanášať na korpus.

8. 

Po nanesení necháme džem asi 20 minút vsiaknuť.

9. 

A môžeme podávať!

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť