Tekvicové quesadillas

Tekvicové quesadillas

Tekvicová zmes v chrumkavej opraženej tortile so syrom. Tradične sa len preložené opeká na panvici, ale ak si ju chcete zabaliť na výlet, je možné si ju takto uzavrieť a zapiecť na kontaktnom grile.

recept,fotorecept,tekvica maslová,syr Cheddar,tortila,Bezmäsité hlavné jedlá,Mexické kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Mexické kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

chilli sladká omáčka½polievkovej lyžice
cibuľa90gramov
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej olivový1.5polievkovej lyžice
paradajkové pyré1polievková lyžica
soľ¼čajovej lyžičky
syr Cheddar90gramov
tekvica maslová500gramov
tortila3kusy

 

Recept

1. 

tekvica maslová 500 gramov  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky  olej olivový 1 polievková lyžica

Do väčšej misy si nakrájame na malé kocky tekvicovú dužinu a dochutíme rascou, korením a soľou. Pridáme lyžicu oleja.

2. 

cibuľa 90 gramov

Pridáme natenko nakrájané plátky cibule a dobre spolu premiešame.

3. 

Pripravenú zmes rovnomerne rozložíme na plech.

4. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

5. 

olej olivový ½ polievkovej lyžice  paradajkové pyré 1 polievková lyžica  chilli sladká omáčka ½ polievkovej lyžice

Po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť a následne mierne orestujeme s trochou paradajkového pretlaku a chilli omáčkou.

6. 

syr Cheddar 90 gramov  tortila 3 kusy

Pripravenú zmes si rozdelíme na tri tortily. Každú posypeme tretinou nastrúhaného syra. Zmes uzavrieme do tortily, preložením po bokoch, zdola, aj zhora.

7. 

Každú zapečieme v kontaktnom grile, alebo dochrumkava z oboch strán na panvici.

Dobrú chuť!