Kura Cacciatore

Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.

recept,fotorecept,kuracie stehná celé,kuracie prsia,paprika červená,paradajky,olivy čierne,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa

Kuracie mäso

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie prsia2kusy
kuracie stehná celé2kusy
múka polohrubá200gramov
olej repkový3polievkové lyžice
olivy čierne80gramov
paprika červená200gramov
paradajky400gramov
rozmarín1čajová lyžička
soľ2čajové lyžičky
tymián1čajová lyžička
víno biele100mililitrov
vývar kurací450mililitrov

 

Recept

1. 

kuracie stehná celé 2 kusy  kuracie prsia 2 kusy

Kura umyjeme, zbavíme kože, vykostíme a naporcujeme stehná a prsia na menšie kusy.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Kúsky kurčaťa obalíme v múke zmiešanej s korením a soľou.

3. 

olej repkový 3 polievkové lyžice

Kuracie kúsky osmažíme dozlatista na rozpálenom oleji ...

4. 

... z oboch strán.

5. 

Osmažené kúsky kurčaťa preložíme do zapekacej misy.

6. 

cibuľa 200 gramov  paprika červená 200 gramov

Vo výpeku z kurčaťa smažíme najemno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.

7. 

víno biele 100 mililitrov  cesnak 3 strúčiky

Keď je cibuľa opražená dozlatova, podlejeme ju vínom a necháme odpariť. Vmiešame roztlačený cesnak.

8. 

paradajky 400 gramov

Pridáme lúpané nasekané paradajky.

9. 

vývar kurací 450 mililitrov  tymián 1 čajová lyžička  rozmarín 1 čajová lyžička  soľ 1 čajová lyžička  olivy čierne 80 gramov

Omáčku podlejeme vývarom a ochutíme. Pridáme olivy.

10. 

Omáčkou zalejeme pripravené kuracie kúsky.

11. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

12. 

Po upečení zľahka premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!