Kernotto s bryndzou a medvedím cesnakom

Kernotto s bryndzou a medvedím cesnakom

Bezmäsitý obed zo špaldových krúpov, póru, bryndze a medvedieho cesnaku.

recept,fotorecept,krúpy špaldové (špaldové kernotto),cesnak medvedí,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
cesnak medvedí70gramov
krúpy špaldové (špaldové kernotto)350gramov
pór300gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda700mililitrov

 

Recept

1. 

krúpy špaldové (špaldové kernotto) 350 gramov

Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca...

2. 

voda 700 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

...a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.

3. 

pór 300 gramov

Pór umyjeme, nakrájame pozdĺžne...

4. 

...a potom priečne na malé kúsky. Pridáme k uvareným krúpom, premiešame a 3 minúty povaríme všetko spolu.

5. 

cesnak medvedí 70 gramov

Medvedí cesnak umyjeme, pokrájame na malé kúsky...

6. 

...a zamiešame do kernotta.

7. 

bryndza 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov

Vymiešame bryndzu so smotanou,...

8. 

...pridáme do krúpov...

9. 

...a premiešame. Ihneď teplé podávame.

Dobrú chuť!