Langoše s medvedím cesnakom
Zelené jarné langoše plné vitamínov.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
maslo | 1 | čajová lyžička | |
mlieko polotučné 1,5% | 450 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | čajová lyžička | |
múka hladká | 1 | kilogram | |
múka hladká | - | ||
olej repkový | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka hladká 1 čajová lyžička
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka hladká 1 kilogram • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • soľ 2 čajové lyžičky
Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu a soľ.
3.
cesnak medvedí 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Medvedí cesnak umyjeme, vložíme ho do mixéra, prilejeme mlieko...
4.
... a zmixujeme.
6.
Vypracujeme krehké, pomerne lepivé cesto a necháme vykysnúť.
7.
Z vykysnutého cesta tvoríme väčšie bochníky, ktoré obalíme v hladkej múke. Ukladáme na tácku a necháme podkysnúť, prikryté čistou kuchynskou utierkou.
8.
olej repkový • maslo 1 čajová lyžička
V panvici zohrejeme olej s kúskom masla. Bochník cesta opäť pomúčime, jemne roztiahneme...
9.
... a vložíme do oleja. S cestom sa ťažšie pracuje, je veľmi krehké, má tendenciu sa trhať, preto pracujeme rýchlo.
10.
Krátko vypražíme z oboch strán.
11.
Langoše sú vynikajúce, netreba ich potierať cesnakom ako klasické langoše. Chutia so smotanou, strúhaným syrom i kečupom.
Dobrú chuť!