Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Kelový prívarok so zemiakmi

Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  kel 1200 g  zemiaky 350 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Hlávku kelu opláchneme, odstránime poškodené, suchšie alebo silno znečistené vrchné listy a kel pokrájame. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

2. 

olej slnečnicový 2 PL  soľ  rasca mletá ½ ČL  voda 200 ml

Vo veľkom hrnci na oleji (bravčovej masti) opražíme cibuľu, kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vodou. Zemiaky s kelom dusíme domäkka cca 30 minút, často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.

3. 

cesnak 4 strúčiky  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  múka hladká 2 PL

Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.

4. 

Kel môžeme podávať s fašírkou, opečenou klobásou alebo párkami, prípadne volským okom .

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť