Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

 facebook   

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

5528

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • komentáre
  • fotky
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrach žltý polený sušený 500 g

Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky.

2. 

voda 1.5 l  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 40 g  cesnak strúčiky

Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame do hladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne dokoreníme.

4. 

cibuľa  olej olivový

Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie
receptyčlánky

  viac  

Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania