svetvomne.sk

Olej na vyprážanie v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Vyprážaný patizón

Vyprážaný patizón

Overený recept na kúsky patizónu obalené v trojobale a vypražené na oleji. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky. Patizón je veľmi chutný s tatárskou omáčkou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Chalupárske langoše

Chalupárske langoše

Tie najfantastickejšie nadýchané a chrumkavé langoše, pripravené na pekne rozhorenom dreve na vonkajšom ohnisku. Recept na ich prípravu ponúkame s čo najpresnejším postupom :) a s prísnym pracovným zaradením všetkých zúčastnených :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Cviklové kofty

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Seitan s hráškom

Seitan s hráškom

Soté s hráškom a seitanom na cibuľke, cesnaku a zázvore.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Mrkvové rizoto

Mrkvové rizoto

Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku

Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Tofu v trojobale

Tofu v trojobale

Aj takto po európsky sa dá pristúpiť k tejto typicky ázijskej potravine. Podávame napríklad so zemiakovým pyré a tatarskou omáčkou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Fazuľovo zemiakové placky s bazalkou

Fazuľovo zemiakové placky s bazalkou

Obľúbené zemiakové placky, obohatené fazuľou a bazalkou. Určite vám budú chutiť!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Restované huby Shimeji

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakové langoše

Zemiakové langoše

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Špaldové langoše

Špaldové langoše

Nadýchané langoše zo zdravšej špaldovej múky. Ako oblohu neváhajte použiť to čo máte najradšej - nastrúhať obľúbený syr, kečup, tatarskú omáčku, cesnakový olej či smotanu.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Syrovo - cuketové placky

Syrovo - cuketové placky

Takto si pripravíte chutné cuketové placky s pridaním strúhaného syra.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť