RECEPTY

Vyprážaný patizón

Vyprážaný patizón

Overený recept na kúsky patizónu obalené v trojobale a vypražené na oleji. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky. Patizón je veľmi chutný s tatárskou omáčkou.

recept,fotorecept,patizón,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

múka hladká250gramov
olej na vyprážanie100mililitrov
patizón-
soľ-
strúhanka150gramov
vajce slepačie2

 

Recept

1. 

patizón

Patizón ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na hrubšie, asi 1,5-2cm, kúsky.

2. 

soľ  múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 KS

Počet kúskov ktoré sa nám zmestia na panvicu osolíme, obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku...

3. 

strúhanka 150 gramov

... a v strúhanke.

4. 

olej na vyprážanie 100 mililitrov

Hneď kladieme do horúceho oleja a z oboch strán vypražíme. Ďalšie patizóny obaľujeme po vypražení prvých. Nepripravujeme si ich dopredu. Po osolení a obalení by pustili vodu a strúhanka by zvlhla.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies