Špaldová bábovka s jemnou plnkou

Vynikajúca jednoduchá bábovka zo špaldovej múky, s melasou a trstinovým cukrom, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou plnkou.
recept,fotorecept,banány,tvaroh jemný 20% tuku,múka špaldová celozrnná polohrubá,múka špaldová celozrnná polohrubá,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 350 333 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 125 495 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
kakao - prášok | 25 77 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 200 680 | gramov kcal | |
olej olivový | 100 879 | mililitrov kcal | |
trstinová melasa | 1 44 | polievková lyžica kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 250 245 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1. Banánovo-tvarohová plnka
banány 350 gramov • cukor trstinový 50 gramov • tvaroh jemný 20% tuku 250 gramov
Banány ošúpeme, polámeme, vložíme do misky, pridáme cukor a tvaroh.

2.
Ponorným mixérom vymixujeme na kašu.

3. Cesto
múka špaldová celozrnná polohrubá 200 gramov • cukor trstinový 75 gramov • trstinová melasa 1 polievková lyžica • olej olivový 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • kakao - prášok 25 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička
Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, melasu, olej, mlieko, vajcia, kakao a sódu bikarbónu.

4.
Vyšľaháme.

5.
maslo • múka špaldová celozrnná polohrubá
Forma na bábovku ø 26 cm
Väčšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto.

6.
Na cesto nalejeme plnku.

7. Pečenie
Rúru vyhrejeme na 180°C a bábovku v nej 25 minút pečieme. Upozornenie: plnka po upečení nestuhne, iba na povrchu sa vytvorí pevnejšia krusta.

8.
Po dôkladnom vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým trstinovým cukrom.

9.
Pokrájame a môžeme servírovať. Bábovku nakladáme servírovacou lopatkou aby sme spevnili pri nakladaní časť pod plnkou.

Dobrú chuť!