svetvomne.sk

Špaldová bábovka s jemnou plnkou

    

Vynikajúca jednoduchá bábovka zo špaldovej múky, s melasou a trstinovým cukrom, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Banánovo-tvarohová plnka

banány 350 gramov  cukor trstinový 50 gramov  tvaroh jemný 20% tuku 250 gramov

Banány ošúpeme, polámeme, vložíme do misky, pridáme cukor a tvaroh.

Banánovo-tvarohová plnka

2. 

Ponorným mixérom vymixujeme na kašu.

3. Cesto

múka špaldová celozrnná polohrubá 200 gramov  cukor trstinový 75 gramov  trstinová melasa 1 polievková lyžica  olej olivový 100 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  kakao - prášok 25 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, melasu, olej, mlieko, vajcia, kakao a sódu bikarbónu.

Cesto

4. 

Vyšľaháme.

5. 

maslo  múka špaldová celozrnná polohrubá

Forma na bábovku ø 26 cm

Väčšiu formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto.

6. 

Na cesto nalejeme plnku.

7. Pečenie

Rúru vyhrejeme na 180°C a bábovku v nej 25 minút pečieme. Upozornenie: plnka po upečení nestuhne, iba na povrchu sa vytvorí pevnejšia krusta.

Pečenie

8. 

Po dôkladnom vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým trstinovým cukrom.

9. 

Pokrájame a môžeme servírovať. Bábovku nakladáme servírovacou lopatkou aby sme spevnili pri nakladaní časť pod plnkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť