Schwarzwaldská torta
Obľúbená tradičná torta plná skvelého krému a kyslastých višní.
recept,fotorecept,višňový kompót,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 120 | gramov | |
kakao - prášok | 30 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
vaječný bielok | 8 | kusov | |
vaječný žĺtok | 8 | kusov | |
višňový kompót | 700 | gramov | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda 70% | - | ||
škrob kukuričný | 40 | gramov | |
škrob zemiakový | 25 | gramov |
Recept
1.
maslo 125 gramov • cukor práškový 120 gramov • vaječný žĺtok 8 kusov
Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a cukrom.
2.
múka polohrubá 150 gramov • škrob zemiakový 25 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • kakao - prášok 30 gramov
Múku zmiešame s kakaom, škrobom a práškom do pečiva.
4.
Pripravenú múku rozmiešame s vymiešanými žĺtkami s maslom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
5.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Boky môžeme potrieť maslom a vysypať múkou.
6.
Pečieme 50 min. pri teplote 170°C.
7.
višňový kompót 700 gramov • voda 50 mililitrov • škrob kukuričný 40 gramov
Ku kompótovej šťave (350 ml) prilejeme vodu. Pridáme kukuričný škrob a rozmiešame.
8.
Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
9.
Korpus si rozdelíme na 2 časti.
10.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • mascarpone 250 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a cukor.
11.
Na spodný plát rozotrieme višňovú kašu, poukladáme višne a zakryjeme vrstvou šľahačkového krému.
12.
Prikryjeme druhým plátom korpusu.
13.
Na vrch torty natrieme zvyšok šľahačkového krému, ozdobíme višňami a hoblinkami čokolády.
Dobrú chuť!