svetvomne.sk

Schwarzwaldská torta

Schwarzwaldská torta

    

Obľúbená tradičná torta plná skvelého krému a kyslastých višní.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Torty  

 

 
 

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 120 gramov  vaječný žĺtok 8 kusov

Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a cukrom.

2. 

múka polohrubá 150 gramov  škrob zemiakový 25 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  kakao - prášok 30 gramov

Múku zmiešame s kakaom, škrobom a práškom do pečiva.

3. 

vaječný bielok 8 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Pripravenú múku rozmiešame s vymiešanými žĺtkami s maslom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

5. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Boky môžeme potrieť maslom a vysypať múkou.

6. 

Pečieme 50 min. pri teplote 170°C.

7. 

višňový kompót 700 gramov  voda 50 mililitrov  škrob kukuričný 40 gramov

Ku kompótovej šťave (350 ml) prilejeme vodu. Pridáme kukuričný škrob a rozmiešame.

8. 

Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.

9. 

Korpus si rozdelíme na 2 časti.

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  mascarpone 250 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a cukor.

11. 

Na spodný plát rozotrieme višňovú kašu, poukladáme višne a zakryjeme vrstvou šľahačkového krému.

12. 

Prikryjeme druhým plátom korpusu.

13. 

čokoláda 70%

Na vrch torty natrieme zvyšok šľahačkového krému, ozdobíme višňami a hoblinkami čokolády.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť