RECEPTY

Schwarzwaldská torta

Schwarzwaldská torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Obľúbená tradičná torta plná skvelého krému a kyslastých višní.

recept,fotorecept,višňový kompót,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

2

121

polievkové lyžice

kcal

cukor práškový

120

466

gramov

kcal

kakao - prášok

30

92

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

mascarpone

250

968

gramov

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

múka polohrubá

150

534

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

vaječný bielok

8

135

kusov

kcal

vaječný žĺtok

8

456

kusov

kcal

višňový kompót

700

539

gramov

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

čokoláda 70%

0

??

kcal

škrob kukuričný

40

145

gramov

kcal

škrob zemiakový

25

19

gramov

kcal

 

Recept

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 120 gramov  vaječný žĺtok 8 kusov

Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a cukrom.

Maslo vyšľaháme spolu so žĺtkami a cukrom....

2. 

múka polohrubá 150 gramov  škrob zemiakový 25 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  kakao - prášok 30 gramov

Múku zmiešame s kakaom, škrobom a práškom do pečiva.

Múku zmiešame s kakaom, škrobom a práškom do...

3. 

vaječný bielok 8 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

Pripravenú múku rozmiešame s vymiešanými žĺtkami s maslom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Pripravenú múku rozmiešame s vymiešanými...

5. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Boky môžeme potrieť maslom a vysypať múkou.

Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na...

6. 

Pečieme 50 min. pri teplote 170°C.

Pečieme 50 min. pri teplote 170°C....

7. 

višňový kompót 700 gramov  voda 50 mililitrov  škrob kukuričný 40 gramov

Ku kompótovej šťave (350 ml) prilejeme vodu. Pridáme kukuričný škrob a rozmiešame.

Ku kompótovej šťave (350 ml) prilejeme vodu....

8. 

Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.

Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť....

9. 

Korpus si rozdelíme na 2 časti.

Korpus si rozdelíme na 2 časti....

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  mascarpone 250 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a cukor.

Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone a cukor....

11. 

Na spodný plát rozotrieme višňovú kašu, poukladáme višne a zakryjeme vrstvou šľahačkového krému.

Na spodný plát rozotrieme višňovú kašu,...

12. 

Prikryjeme druhým plátom korpusu.

Prikryjeme druhým plátom korpusu....

13. 

čokoláda 70%

Na vrch torty natrieme zvyšok šľahačkového krému, ozdobíme višňami a hoblinkami čokolády.

Na vrch torty natrieme zvyšok šľahačkového...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť