svetvomne.sk

Ovocné rezy s agarom

    

Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka polohrubá 250 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 50 gramov  cukor trstinový 120 gramov  olej olivový 25 mililitrov  olej kokosový 35 mililitrov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 15 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

vločky ovsené 40 gramov  voda 600 mililitrov

Ovsené vločky zmixujeme vo vode.

3. 

Tekutinu z vločiek precedíme do misy.

4. 

Vymiešame (vyšľaháme) hladké cesto.

5. 

Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 gramov

Drobné mrazené ovocie necháme roztopiť, alebo použijeme čerstvé. Rovnomerne ho rozložíme na cesto.

8. 

Agar (prášok) 10 gramov  voda 1 L  cukor trstinový 40 gramov  med 60 gramov

Agar nasypeme do vody, pridáme cukor, med a privedieme do varu. Odstavíme a pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Želatinu rýchlejšie vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

9. 

Hustnúcu želatinu nalejeme na koláč a necháme dotuhnúť. Môžeme vložiť do chladničky, kde stuhne rýchlejšie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť