RECEPTY

Ovocné rezy s agarom

Ovocné rezy s agarom

Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Agar (prášok),Zdravé koláčiky

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)10gramov
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb)15gramov
cukor trstinový160gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)4gramy
med60gramov
múka polohrubá250gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá50gramov
olej kokosový35mililitrov
olej olivový25mililitrov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vločky ovsené40gramov
voda600mililitrov
voda1
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)500gramov

 

Recept

1. 

múka polohrubá 250 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 50 gramov  cukor trstinový 120 gramov  olej olivový 25 mililitrov  olej kokosový 35 mililitrov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 15 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

vločky ovsené 40 gramov  voda 600 mililitrov

Ovsené vločky zmixujeme vo vode.

3. 

Tekutinu z vločiek precedíme do misy.

4. 

Vymiešame (vyšľaháme) hladké cesto.

5. 

Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

7. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 gramov

Drobné mrazené ovocie necháme roztopiť, alebo použijeme čerstvé. Rovnomerne ho rozložíme na cesto.

8. 

Agar (prášok) 10 gramov  voda 1 L  cukor trstinový 40 gramov  med 60 gramov

Agar nasypeme do vody, pridáme cukor, med a privedieme do varu. Odstavíme a pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Želatinu rýchlejšie vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

9. 

Hustnúcu želatinu nalejeme na koláč a necháme dotuhnúť. Môžeme vložiť do chladničky, kde stuhne rýchlejšie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies