Ovocné rezy s agarom
![Ovocné rezy s agarom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001439/img_sk_4x3/ovocne-rezy-s-agarom_00180.jpg)
Koláčik poteší všetkých, ktorí chcú zdravšie maškrtiť.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Agar (prášok),Zdravé koláčiky
Zdravé koláčiky
Kategórie
Zdravé koláčiky
Ingrediencie
Ingrediencie
Agar (prášok) | 10 | gramov | |
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) | 15 | gramov | |
cukor trstinový | 160 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 4 | gramy | |
med | 60 | gramov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 50 | gramov | |
olej kokosový | 35 | mililitrov | |
olej olivový | 25 | mililitrov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vločky ovsené | 40 | gramov | |
voda | 600 | mililitrov | |
voda | 1 | ||
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 500 | gramov |
Recept
1.
múka polohrubá 250 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 50 gramov • cukor trstinový 120 gramov • olej olivový 25 mililitrov • olej kokosový 35 mililitrov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov • Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 15 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1420.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1424.jpg)
3.
Tekutinu z vločiek precedíme do misy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1426.jpg)
4.
Vymiešame (vyšľaháme) hladké cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1429.jpg)
5.
Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1434.jpg)
7.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 500 gramov
Drobné mrazené ovocie necháme roztopiť, alebo použijeme čerstvé. Rovnomerne ho rozložíme na cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1436.jpg)
8.
Agar (prášok) 10 gramov • voda 1 L • cukor trstinový 40 gramov • med 60 gramov
Agar nasypeme do vody, pridáme cukor, med a privedieme do varu. Odstavíme a pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Želatinu rýchlejšie vychladíme v studenom vodnom kúpeli.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1438.jpg)
9.
Hustnúcu želatinu nalejeme na koláč a necháme dotuhnúť. Môžeme vložiť do chladničky, kde stuhne rýchlejšie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001439/small/IMG_1441.jpg)
Dobrú chuť!