svetvomne.sk

Jablkovo-orechové košíčky

    

Krehké košíčky plné zdravých orechov a jabĺčiek.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový-
jablká200gramov
lekvár slivkový-
maslo100gramov
múka hladká250gramov
múka polohrubá-
orechy vlašské120gramov
vajce slepačie1kus
voda2polievkové lyžice

1. 

múka hladká 250 gramov  maslo 100 gramov  vajce slepačie 1 kus  voda 2 polievkové lyžice

Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiesime. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

2. 

jablká 200 gramov  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. 

orechy vlašské 120 gramov

Orechy nasekáme na kuchynskom sekáčiku, alebo na doske nožom.

4. 

múka polohrubá  lekvár slivkový

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske, posypanej múkou, do tvaru malých formičiek, do nich cesto vtlačíme. Na cesto rovnomerne rozdelíme orechy. Na orechy položíme po lyžičke slivkového lekváru a ako sa nám podarí, tak ho rozotrieme.

5. 

cukor kryštálový

Na orechy poukladáme jablká a posypeme ich cukrom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť