svetvomne.sk

Jablkovo-orechové košíčky

     

Krehké košíčky plné zdravých orechov a jabĺčiek.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cukor kryštálový
Jablká200gramov
Lekvár slivkový
Maslo100gramov
Múka hladká250gramov
Múka polohrubá
Orechy vlašské120gramov
Vajce slepačie1kus
Voda2polievkové lyžice

1. 

múka hladká 250 g  maslo 100 g  vajce slepačie 1 ks  voda 2 PL

Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiesime. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

2. 

jablká 200 g  citrónová šťava 1 PL

Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. 

orechy vlašské 120 g

Orechy nasekáme na kuchynskom sekáčiku, alebo na doske nožom.

4. 

múka polohrubá  lekvár slivkový

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske, posypanej múkou, do tvaru malých formičiek, do nich cesto vtlačíme. Na cesto rovnomerne rozdelíme orechy. Na orechy položíme po lyžičke slivkového lekváru a ako sa nám podarí, tak ho rozotrieme.

5. 

cukor kryštálový

Na orechy poukladáme jablká a posypeme ich cukrom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť