Jablkovo-orechové košíčky
Krehké košíčky plné zdravých orechov a jabĺčiek.
recept,fotorecept,orechy vlašské,jablká,Košíčky,Sezónne recepty
Košíčky
Kategórie
Košíčky Sezónne recepty Dezerty z jabĺk Sezóna - Jablká (zima) Sezóna - Orechy Sezóna - Jablká (jeseň)
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | - | ||
jablká | 200 | gramov | |
lekvár slivkový | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
orechy vlašské | 120 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • maslo 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • voda 2 polievkové lyžice
Do misy navážime múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, vajce a vodu. Všetko spolu rukou vymiesime. Kompaktné maslové cesto necháme na chladnom mieste 30 minút odpočinúť.

2.
jablká 200 gramov • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou.


4.
múka polohrubá • lekvár slivkový
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každý kus cesta rozvaľkáme na pracovnej doske, posypanej múkou, do tvaru malých formičiek, do nich cesto vtlačíme. Na cesto rovnomerne rozdelíme orechy. Na orechy položíme po lyžičke slivkového lekváru a ako sa nám podarí, tak ho rozotrieme.

5.
Na orechy poukladáme jablká a posypeme ich cukrom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C 20 minút.

Dobrú chuť!