Cícerové guľôčky s mandľami
Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.
recept,fotorecept,múka cícerová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčiky,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zdravé koláčiky
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 | gramov | |
korenie kardamón mletý | 1 | čajová lyžička | |
mandle mleté | 50 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka cícerová hladká | 200 | gramov |
Recept
1.
múka cícerová hladká 200 gramov
Múku za stáleho miešanie prehrievame 10 minút na panvici. Musí sa len prehriať, nesmie prihorieť.
3.
Za stáleho miešania 20 minút rozvárame.
7.
Dobre rozmiešanú zmes necháme chladnúť. Pri vychladnutí na izbovú teplotu vložíme do chladničky a necháme chvíľu tuhnúť.
8.
Z chladnúcej zmesi tvoríme guľôčky a zdobíme ich sekanými mandľami. Chladnúca zmes je drobivá, avšak vďaka teplu rúk čiastočne povolí a guľôčky sa dajú tvarovať. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!