Cícerové guľôčky s mandľami

Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.
recept,fotorecept,múka cícerová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčiky,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zdravé koláčiky
Indická kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
24
Hmotnosť porcie
24 g
Energia porcie
116 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
korenie kardamón mletý | 1 19 | čajová lyžička kcal | |
mandle mleté | 50 288 | gramov kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
múka cícerová hladká | 200 774 | gramov kcal |
Recept
1.
múka cícerová hladká 200 gramov
Múku za stáleho miešanie prehrievame 10 minút na panvici. Musí sa len prehriať, nesmie prihorieť.


3.
Za stáleho miešania 20 minút rozvárame.




7.
Dobre rozmiešanú zmes necháme chladnúť. Pri vychladnutí na izbovú teplotu vložíme do chladničky a necháme chvíľu tuhnúť.

8.
Z chladnúcej zmesi tvoríme guľôčky a zdobíme ich sekanými mandľami. Chladnúca zmes je drobivá, avšak vďaka teplu rúk čiastočne povolí a guľôčky sa dajú tvarovať. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!