svetvomne.sk

Cícerové guľôčky s mandľami

     

Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový150gramov
Kardamón mletý1čajová lyžička
Mandle mleté50gramov
Maslo150gramov
Múka cícerová hladká200gramov

1. 

múka cícerová hladká 200 g

Múku za stáleho miešanie prehrievame 10 minút na panvici. Musí sa len prehriať, nesmie prihorieť.

2. 

maslo 150 g

Pridáme rozpustené maslo.

3. 

Za stáleho miešania 20 minút rozvárame.

4. 

kardamón mletý 1 ČL

Primiešame kardamón,...

5. 

mandle mleté 50 g

...mleté mandle a odstavíme z ohňa.

6. 

cukor práškový 150 g

Vmiešame cukor.

7. 

Dobre rozmiešanú zmes necháme chladnúť. Pri vychladnutí na izbovú teplotu vložíme do chladničky a necháme chvíľu tuhnúť.

8. 

Z chladnúcej zmesi tvoríme guľôčky a zdobíme ich sekanými mandľami. Chladnúca zmes je drobivá, avšak vďaka teplu rúk čiastočne povolí a guľôčky sa dajú tvarovať. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť