Cícerové guľôčky s mandľami
![Cícerové guľôčky s mandľami](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001550/img_sk_4x3/cicerove-gulocky-s-mandlami_00180.jpg)
Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.
recept,fotorecept,múka cícerová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčiky,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zdravé koláčiky
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 | gramov | |
korenie kardamón mletý | 1 | čajová lyžička | |
mandle mleté | 50 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka cícerová hladká | 200 | gramov |
Recept
1.
múka cícerová hladká 200 gramov
Múku za stáleho miešanie prehrievame 10 minút na panvici. Musí sa len prehriať, nesmie prihorieť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6306.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6308.jpg)
3.
Za stáleho miešania 20 minút rozvárame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6311.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6312.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6313.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6315.jpg)
7.
Dobre rozmiešanú zmes necháme chladnúť. Pri vychladnutí na izbovú teplotu vložíme do chladničky a necháme chvíľu tuhnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6319.jpg)
8.
Z chladnúcej zmesi tvoríme guľôčky a zdobíme ich sekanými mandľami. Chladnúca zmes je drobivá, avšak vďaka teplu rúk čiastočne povolí a guľôčky sa dajú tvarovať. Skladujeme v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6321.jpg)
Dobrú chuť!