RECEPTY

Ananásová bábovka

Ananásová bábovka

Jemná a nadýchaná bábovka s osviežujúcimi kúskami ananásu.

recept,fotorecept,ananás sterilizovaný,Bábovky

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bábovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

ananás sterilizovaný560gramov
cukor kryštálový80gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
maslo-
múka polohrubá-
múka polohrubá150gramov
múka polohrubá1polievková lyžica
olej repkový100mililitrov
puding vanilkový - prášok74gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)3polievkové lyžice
soľ1štipka
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

vaječný žĺtok 3 kusy  olej repkový 100 mililitrov

Vaječné žĺtky vymiešame s olejom.

4. 

múka polohrubá 150 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Do misky nasypeme múku, pudingové prášky a kypriaci prášok. Premiešame.

5. 

ananás sterilizovaný 560 gramov  cukor kryštálový 80 gramov

Z konzervy ananásového kompótu scedíme šťavu (200 ml) a primiešame do nej cukor.

6. 

Sypkú zmes pridáme do šťavy s cukrom a dobre vymiešame.

7. 

Vlejeme k žĺtkom s olejom a dobre premiešame.

8. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

9. 

múka polohrubá 1 polievková lyžica

Ananás pokrájame na menšie kúsky a ľahko posypeme múkou.

10. 

Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pridáme polovicu ananásu.

11. 

Dolejeme zvyšné cesto a pridáme zvyšný ananás.

12. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 minút. Potom vrch prikryjeme alobalom a pečieme ďalej 20 - 25 minút. Zapichnutím špajdle do bábovky vyskúšame či je upečená. Tá musí po vytiahnutí ostať suchá. Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.

13. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so smotanou.

14. 

Bábovku polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.

15. 

Pokrájame na porcie a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies