Palacinky s bryndzou

Palacinky s bryndzou

Jemne kysnuté palacinky, plnené slanou plnkou.

recept,fotorecept,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
droždie čerstvé10gramov
kôpor-
mlieko polotučné 1,5%-
múka hladká250gramov
smotana sladká na varenie100mililitrov
soľ-
vajce slepačie2kusy
voda100mililitrov

 

Recept

1. Palacinky

múka hladká 250 gramov  soľ  droždie čerstvé 10 gramov  voda 100 mililitrov  mlieko polotučné 1,5%

Zmiešame múku, soľ, vo vlažnej vode rozpustené droždie a toľko mlieka aby bolo cesto polotekuté. Necháme ho aspoň pol hodinu stáť a potom z neho pečieme na suchej panvici palacinky.

2. Bryndzová plnka

bryndza 250 gramov  kôpor

Bryndzu vymiešame s umytým a nadrobno nasekaným kôprom.

3. 

Palacinku natrieme plnkou a zložíme do trojuholníka. Môžeme ich ihneď podávať,

4. 

smotana sladká na varenie 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy

alebo ich poukladáme do plytkej zapekacej misy, zalejeme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali vajce a zapečieme v rúre.

Dobrú chuť!