Orechové jablkové kocky

Raňajkový múčnik, ak však na raňajky do druhého dňa niečo zostane.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
24
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka
Recept
1.
jablká strúhané 500 gramov • cukor práškový 200 gramov • orechy vlašské 60 gramov
Jablká očistíme a nastrúhame na rezance. Zmiešame ich s cukrom a necháme 15 minút postáť. Orechy nasekáme nadrobno nožom alebo pomocou kuchynského sekáčika.

2.
vajce slepačie 3 kusy • maslo 100 gramov • hrozienka 60 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky • muškátový oriešok mletý
K jablkám pridáme rozšľahané vajíčka, roztopené vychladené maslo, orechy, vopred namočené a scedené hrozienka. Prisypeme škoricu a štipku muškátového orieška. Všetko dobre premiešame.

3.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Nakoniec dôkladne vmiešame múku s práškom do pečiva.

4.
Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech o rozmeroch asi 30x40cm a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri miernej teplote približne 35 minút. Pre skúšku upečenia zapichneme do koláča špajdľu, hneď ju vytiahneme, jej koniec musí byť suchý, nelepivý.

5.
kakao - prášok • cukor práškový
Koláč ešte horúci posypeme kakaom a práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame na kocky a servírujeme. Uchovávame v uzavretej nádobe aby neoschol.

Dobrú chuť!
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
hrozienka | 60 | gramov | |
jablká strúhané | 500 | gramov | |
kakao - prášok | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 270 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
orechy vlašské | 60 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |