Kuracie prsia zapečené so syrom a smotanou

Kuracie prsia zapečené so syrom a smotanou

    

Rýchly a na prípravu nenáročný recept na jemné kuracie mäsko so smotanou a syrom. Vhodnou prílohou môže byť ryža, zemiaky na akýkoľvek spôsob a zelenina.

recept,fotorecept,kuracie prsia,smotana na šľahanie (30-33% tuku),syr Gouda,Kuracie mäso,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:  Kuracie mäso  Bezlepkové  

 

Recept

1. 

kuracie prsia 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté  korenie grilovacie  cesnak sušený  horčica plnotučná 1 čajová lyžička

Kuracie prsia upravíme na rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

2. 

olej slnečnicový

Na rozohriatom oleji rezne sprudka opečieme a uložíme ich na pekáč.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov

Podlejeme výpekom a smotanou. Rezne zapekáme v rozohriatej rúre asi 15 minút.

4. 

syr Gouda 100 gramov

Tesne pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a vložíme na pár minút do rúry, pokiaľ sa syr nerozpustí.

Dobrú chuť!