Pažítkové žemle z kysnutého cesta

Pažítkové žemle z kysnutého cesta

Jednoduché a  rýchle žemle z kysnutého cesta. Kysnuté cesto si môžeme pripraviť aj v domácej pekárničke.

recept,fotorecept,múka hladká,pažítka,Slané pečivo,Sezónne recepty

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

9

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa50gramov
droždie čerstvé21gramov
maslo50gramov
múka hladká500gramov
pažítka2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda250mililitrov

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  maslo 50 gramov

Do misky dáme múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo.

2. 

voda 250 mililitrov  pažítka 2 polievkové lyžice  cibuľa  cibuľa 50 gramov  droždie čerstvé 21 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Do múky pridáme vlažnú vodu, polovicu kocky droždia, nadrobno nakrájanú pažítku a cibuľu. Osolíme

3. 

Všetko spolu dobre rukou premiešame, cesto bude také tuhšie. Varechou vymiesime. Cesto v miske zakryjeme kuchynskou utierkou, položíme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

4. 

Plech vystelieme papierom na pečenie. Z vykysnutého cesta tvarujeme žemle, ktoré po obvode jemne nožíkom nakrojíme. Nakrojením sa cesto lepšie upečie.

5. 

Žemle potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 30 minút na 180° C.

Dobrú chuť!