Dunajské rezy

Obľúbený recept na višňové dunajské rezy s krémom a čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,višne,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový30gramov
cukor práškový200gramov
kakao - prášok50gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo300gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá300gramov
poleva cukrárska čokoládová100gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
vajce slepačie4kusy
višne500gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

maslo 200 gramov  cukor práškový 200 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

2. 

vajce slepačie 4 kusy  rum tmavý 1 polievková lyžica

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom rozšľaháme. Pridáme rum.

3. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva.

4. 

maslo

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu natrieme na plech vymastený maslom.

5. 

kakao - prášok 50 gramov  rum tmavý 1 polievková lyžica

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť prilejeme rum. Cesto natrieme na prvú vrstvu.

6. 

višne 500 gramov

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok. Pečieme 30 minút na 180° C.

7. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  maslo 100 gramov

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, primiešame maslo a pomaly natrieme na vychladené cesto s višňami.

8. Poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 gramov

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky, nakoniec ho polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!