Olivové špirálky

Olivové špirálky

Pomocou tohoto receptu si môžete pripraviť vynikajúce domáca pochúťkové párty pečivo plnené olivami.

recept,fotorecept,múka polohrubá,múka polohrubá,olivy s papričkou,Slané pečivo

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané pečivo  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie čerstvé42gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka polohrubá1polievková lyžica
múka polohrubá500gramov
olej olivový50mililitrov
olivy s papričkou48kusov
soľ1čajová lyžička

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka polohrubá 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  olej olivový 50 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

olivy s papričkou 48 kusov

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ďaľšie kroky opakujeme s oboma časťami. Na polovinu cesta poukladáme odkôstkované olivy do štyroch radov.

5. 

Prázdnu časť preložíme cez olivovú, povytláčame vzduch a postláčame cesto medzi radmi.

6. 

Oddelíme štyri samostané pásy a zakrútime ich do špirál.

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!