Kardamónový ryžový nákyp s jablkami

Kardamónový ryžový nákyp s jablkami

Voňavý ryžový nákyp, takmer zákusok :)

recept,fotorecept,mlieko nízkotučné 0,5%,korenie kardamón mletý,ryža guľatozrnná,Sladké jedlá,Bezlepkové

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb)1polievková lyžica
Stévia - prášok2polievkové lyžice
Stévia Cukrová - rastlina-
cukor trstinový2polievkové lyžice
cukor trstinový100gramov
cukor škoricový2polievkové lyžice
jablká750gramov
korenie kardamón mletý1čajová lyžička
mlieko nízkotučné 0,5%1.5litra
olej kokosový50gramov
olej kokosový-
ryža guľatozrnná350gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

mlieko nízkotučné 0,5% 1.5 litra  cukor trstinový 2 polievkové lyžice  korenie kardamón mletý 1 čajová lyžička  ryža guľatozrnná 350 gramov

V mlieku rozmiešame cukor necháme zovrieť. Pridáme ryžu a asi za 20 minút ju za častého miešania rozvaríme. Vmiešame kardamón a necháme vychladnúť.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor trstinový 100 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom.

3. 

olej kokosový 50 gramov

Primiešame kokosový olej...

4. 

...a vychladenú ryžu.

5. 

Stévia Cukrová - rastlina

Do ryže vmiešame, ak máme, lístky stévie.

6. 

jablká 750 gramov

Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky...

7. 

... a postrúhame na tenké plátky.

8. 

olej kokosový

Pekáč vymastíme olejom a rozložíme polovicu ryžovej kaše.

9. 

cukor škoricový 2 polievkové lyžice

Na ryžu rozložíme jablká a posypeme škoricovým cukrom, alebo len mletou škoricou.

10. 

Navrstvíme druhú polovicu ryžu. Vložíme do rozohriatej rúry a 45 minút pečieme pri teplote 180-200°C.

11. 

vaječný bielok 5 kusov  Stévia - prášok 2 polievkové lyžice  Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 1 polievková lyžica

Vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame stéviu a karob (prípadne práškový cukor a kakao).

12. 

Na upečený nákyp natrieme sneh z bielkov a necháme 5 minút v rúre zapiecť. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme 15 minút postupne chladnúť. Potom vyberieme a necháme dochladnúť.

Dobrú chuť!